buro-wever 310

Wonen

Door de particuliere opdrachtgever wordt Interieurarchitectenburo Wever vooral ingezet om nieuwe verblijfsruimtes aan een bestaande plattegrond toe te voegen en het tot een geheel te smeden. Soms ligt de oplossing voor de hand, maar meestal is er enige studie nodig om tot een passende nieuwe situatie te komen. Het uitgangspunt is namelijk, dat er vanuit de behoefte in het interieur wordt gedacht. Een integrale aanpak waarbij de gehele woning tegen het licht wordt gehouden is een specifieke deskundigheid van het bureau. Een grondige analyse van de woning in samenspraak met de wensen van de opdrachtgever biedt meestal nieuwe perspectieven voor het toekomstig gebruik. Een ander uitgangspunt is dat, waar het een verblijfsruimte betreft, er een gezonde dosis daglicht naar binnen moet kunnen treden in combinatie met een aangenaam uitzicht naar buiten. Dus genieten van het comfort van binnen, maar tevens onderdeel zijn van de omgeving buitenshuis.

Als er mogelijkheden zijn is het ook van belang in een woning voldoende differentiatie toe te passen ten aanzien van de grootte, de zonoriëntatie  en de uitstraling van de verschillende verblijfsruimtes. Hierdoor kan ingespeeld worden op de specifieke dagritmes en behoeftes van de bewoners, waardoor het huis in zijn totaliteit ook beter gebruikt zal worden en daardoor voor elk wat wils.

Specifieke kennis is er ook voor verbouwen en restaureren van woonhuizen met een monumentenstatus, zoals de rijks, provinciale en gemeentelijke monumenten.

Bij een verbouwing van een redelijk omvang maakt Interieurarchitectenburo Wever ook graag een maquette voor u om de ingrepen, voortkomende uit het interieur, in het exterieur te kunnen visualiseren.